miercuri, 7 martie 2012

zâne nebune4

Zânele petreceau nevoie mare. Uitaseră de ploaie, uitaseră de vânt şi de ce e mai rău pe pământ. Aveau motive să sărbătorească Era „ziua internaţională a zânelor fără frontiere, fără stăpân, fără habar şi fără pic de minte”. Aşa că dezţeleniră proviziile strânse de sute de ani, scoaseră brânza cu mucegai la suprafaţă, scoaseră dopul de plută de la coniacul Courvoisier şi dă-i băută!
            În mijlocul tărăboiului, zâna număr doi descrescător ca vârstă, se sui pe masă şi ţinu o cuvântare: „E un moment de răscruce în viaţa noastră, a zânelor de pretutindeni! Să fim unite! Să nu băgăm zâzanie între noi! Aveţi grijă de aripioarele voastre! Cheers!” Sughiţă şi căzu sub masă.
Zână cea mică şi zburdalnică ciugulea resturile din farfuriile zânelor care erau prea bete să mai mănânce. Deodată se înecă cu un sâmbure de măslină! Oricât de bete ar fi fost, toate zânele săriră  de sub mese, de pe lampadare, de sub perdele grele de mătase, s-o ajute! O strânseră de mijloc, o ridicară-n sus, chiuiră până când Elefteria scuipă într-un sfârşit sâmburele de măslină.
            Cu sâmburele de măslină între două degeţele minuscule, zâna cea mică cât o furnică, recita: „Hâc…Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot / Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?” …De-un ciot sau de-un sâmbure de măslină? Hâc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu